FAQ

Veelgestelde vragen

Ontvangt de ST. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR overheidssubsidie?
Nee, de ST. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR krijgt geen subsidie van de overheid. Wij zouden ons werk dan ook niet kunnen doen zonder de bijdrages van de vele “Vrienden van de Hulpdienst” , de vrijwilligers en organisaties die ons een warm hart toedragen.

Ik wil de ST. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR financieel ondersteunen. Hoe doe ik dat?
Er zijn verschillende manieren waarop u de ST. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR kunt steunen, bijvoorbeeld door “Vriend van de Hulpdienst” te worden of door een project te adopteren.

Hoe kan ik de ST. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR fiscaal voordelig steunen?
Notariële schenkingen zijn volledig aftrekbaar voor de belasting. Andere voorwaarden zijn: minstens 5 jaar lang, en elk jaar ten minste € 125.
De ST. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR regelt graag de notariële akte voor u.

Ik ben donateur. Hoe kan ik mijn adresgegevens wijzigen?
U kunt dit doen per Internet via mail. Of u kunt ons bellen: 023-5322529.
Uiteraard kunt u ook schriftelijk uw wijziging doorgeven:
ST. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR, Rollandstraat 94. 2013 ST Haarlem.

Wat is het CBF-keur?
Dit is een keurmerk voor verantwoorde fondsenwerving en –besteding. Bij organisaties met het keurmerk blijft er geen geld “aan de strijkstok hangen”. De ST. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR houdt zich zoveel mogelijk aan de strenge regels van het CBF. Tegelijk hebben we besloten dit keurmerk niet te gebruiken. Om mee te doen aan het CBF keurmerk moeten we meer dan 5000 euro betalen en een bestuur hebben van minimaal 5 personen. Het geld dat u ons geeft is bestemd voor onze doelstelling, en een bestuur van 3 mensen is voor ons voldoende. Uitgebreide informatie over hoe we ons geld uitgeven vindt u in onze jaarverslagen. Over de afgelopen jaren hebben we voor onze eigen organisatie gemiddeld nooit meer dan 10% van onze inkomsten uitgegeven, en in elk geval nooit meer dan 2500 euro.

Is de St. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR een ANBI? En wat betekent dat?
Ja, de ST. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR is sinds 1 januari 2008 een ANBI, ofwel een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat heeft als voordeel dat de ST. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR geen belastingen (successierecht of schenkingsrecht) hoeft te betalen over erfenissen of schenkingen die ze ontvangt. Het betekent ook dat donateurs hun gift in bepaalde gevallen kunnen aftrekken van de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting. De ANBI-status wordt toegekend door de Belastingdienst.
Meer informatie vindt u op www.anbi.nl, of www.belastingdienstcampagneserver.nl/anbi_zoeken/ , Instelling = ” toegankelijke” en vestigingsplaats = “Swifterbant”

Waar vind ik informatie over de organisatie die de ST. TOEGANKELIJKE CARAVANS CÔTE D’AZUR ondersteunt?
Op de site www.hd-cote-d-azur.com vind je informatie over de camping waar de toegankelijke caravans zijn geplaatst, en over de mogelijkheden om daar vakantie te vieren.

Kan ik ook bij jullie terecht voor een bijdrage voor een vakantie?
Ja, we hebben (beperkte) mogelijkheden om individuele vakantiegangers te ondersteunen die in Zuid Frankrijk op vakantie willen.

Bel even met het secretariaat voor meer informatie: 023-5322529.